Tuesday, 12 April 2011

soal hati......?

assalamualaikum wbt

peergghh lame gler gua xtulis bnda2 mrepek kt blog ni.......bz all the time.......well final is around the corner.....

berbalik kpd tajuk soal hati.tah apa la aku nk merepek pasai tajuk ni.jeng...jeng.....tah la berbicara pasal ati ni mcm2 yg terlintas kt otak aku ni,pasal cinta,pasal ati yg tacing,pasal ketulusan dan keikhlasan hati.....

hmmm 1st at all bia la aku buka bicara blog aku ni dgn sesuatu yg manis,yg pasti korang suka ~~~CINTA.....
ehhehe,nk jadikan cerita aku bukan lah seorang lelaki yg kacak apatah lagi digilai ramai,aku gak jnis yg xbape reti nk ayat pompuan ni.plek gak tah mcmane awek aku bole sangkut dgn aku...hehehe sorry liyana piyu2 termention name awok di sini..cinta bagi aku bole terjadi di mana jua tmpat kita berpijak,even kt tgh hutan pon leh jatuh cinta.bahagia kan saat indah bila ber cinta..mmg ramai golongan kuat ushrah mengatakan KAPEL IS HARAM.aku nk menolak hujah tu pon xd gak dan aku pon xd la plak menyokong.so aku ni jenis pihak atas pagar. mmg betol cinta or berkapel ni sejenis perbuatan yg menghampiri kita kpd zina.aku x tolak pon dakwaan tu. tapi bg aku as long as ko xwat dose antara ko dgn awek ko dan ko tau jage batas aku rase xjadi masalah pon utk ber cinta.eleyyy.. zarul ko tu bercinta bgai nk rak....haptuih  myb mmg ada org yg akan kate begitu,tapi jawapan aku senang je.aku ni manusia biase,xlari dari membuat kesalahan. tipu la kalau aku ckp aku xpenah jatuh cinta walau sekali dlm idup aku. juz i mentioned juz now bagi aku selagi kita pandai jage batas pergaulan dan xbuat dose it okay la dude. sape la aku nk wat hukum baru kt sini. cuma nk berkongsi pandangan je.


mengenai soal tacing ni...let's me ask u again...penah tak hangpa sume rase tacing dengan kwn2 hangpa sume.kita hidup ni tak dapat lari dari gurau senda dan kita kadang2 akan terasa dgn apa yg di guraukan oleh membe2 kita semua kan. yes the answer is kita hidup bermasyarakat,kalau tak ada gurau senda memang xmanis la hidup ni.WTFFFFFuuuu.......sapa yg kate gitu meh sini biar aku tumbuk sekali..kita hidup bermasyarakat is true tapi soal bergurau senda tetap ada batas nye. kalau dah bergurau sampai jadi ke tahap MENGHANJING tu bukan lagi masyarakt name nye. heyy dude c'mon la, kita kene la gak jage ati dan perasaan membe. jgn sampai wat membe terasa dia tu di perkotak katik kan. cuba lu try kene hanjing apa perasaan lu all...? sakit hati+bengang+xnk kawan lagi+pas ni aku xtgur ko lagi kan....hehehe ok dlm idup ni aku pon ada gak wat silap. kadang2 aku pon secara tak sengaja akan ter menghanjing membe2 aku sekalian. tapi aku selalu take care apa yg dah aku ucap kan. kalau aku rase perkataan aku tu dah melampau aku akn mintak maaf kat membe tu...yeaaaah...that the solution bro~~~

dalam hidup kita ni mmg la kita nk semua benda yang terjadi adalah baik2 belaka. ni dah dekat nk final ni. ada gak U lain yang dah exam pon. bagi semua kengkawan aku xkira la anda kacak ataupun tidak, buat lah yang ter baik sebab kita belajar ni atas tanggungjawab. gagal bukan sebab utk kita berputus asa. rlek la bro gua pon byk kali gagal tapi bila gua ingat mak bapak gua susah nk pandai kan gua yg xbrape nk kacak ni terus gua semangat balik. yes correct sesape yg kate xd pendidikan pon bole jadi kaya. gua x nafikan benda tu. tapi cuba kalian yg hensem dan angun ni ber fikir sejenak. we all hidup kt dunia ni cuma sekali je. dalam hidup yang sekali ni mesti kita nk wat yg ter baik kan..?? at least ada gak degree, aku sendiri pon xd matlamat panjang lagi nk belajar sampai ph.d (rase mcm mmg xsampai situ je) tapi at least kita nk banggakan mak ayah dan gumbira kan hati mereka...btol tak...hahahaha apa pon wish you all gud luck n don't tension sgt la.....



last but not least...assalamualaikum adiosssss.....